fbpx

Education Copywriting: Το μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας στην εκπαίδευση

Φεβ 24, 2022 | Education Copywriting, Educational Branding, Storytelling Copywriting, Δημιουργία Κειμένων, Εκπαίδευση

Το education copywriting είναι το βασικό εργαλείο για τους δημιουργούς κειμένου ώστε να επικοινωνήσουν τα δυνατά στοιχεία ενός εκπαιδευτικού οργανισμού. Tο copywriting, δηλαδή η δημιουργία κειμένου, ειδικά για την εκπαίδευση χρειάζεται να εστιάσει στη σχέση του εκπαιδευτικού με τον εκπαιδευόμενο. Ο educational copywriter είναι ο ειδικός που θα χτίσει αυτή τη γέφυρα επικοινωνίας με το υλικό που θα δημιουργήσει. Το μυστικό της επιτυχίας σε αυτή τη σχέση είναι το ίδιο και για το περιεχόμενο και για την εκπαιδευτική μέθοδο: η έμπνευση.

 

Education Copywriting Mission

Ο εκπαιδευτικός, ο δάσκαλος, ο καθηγητής, δεν είναι επάγγελμα (όχι, δε θα πω το τετριμμένο «είναι λειτούργημα»). Ο εκπαιδευτικός είναι αγωγός ροής όχι μόνο γνώσεων αλλά και νοοτροπίας και δύναμης και αγάπης και ζωντάνιας. Και σαν τέτοιος δεν μπορεί να παραμένει ακίνητος. Ο ειδικός του education copywriting θα ρίξει φως στον ρόλο και τα προτερήματα της εκπαίδευσης αλλά και του εκπαιδευτικού. Και τα δύο εξίσου σημαντικά στοιχεία για το brand positioning του κάθε εκπαιδευτικού φορέα.

Η διδασκαλία που ρέει από μέσα μας θα φτάνει αποτελεσματικά και θα βρίσκει τον στόχο της, μόνον εφόσον έχουμε επικεντρωθεί στην ενστάλαξη αξιών ζωής, κριτικής σκέψης και της δυνατότητας των μαθητών μας να μάθουν πώς να μαθαίνουν. Και ανάλογα το επίπεδο και την ηλικία τους, να αυτοδιορθώνονται. Να τους διδάξουμε την αγάπη για την αλλαγή, την αγάπη για τη δημιουργία, για την ανάλυση και τη σύνθεση. Να τους υπενθυμίσουμε ότι μπορούν -και πρέπει- να μαθαίνουν από την όποια αποτυχία τους.

 

Η δύναμη του Educational Copywriter

Ο εκπαιδευτικός δημιουργός περιεχομένου φροντίζει να επικοινωνήσει στο δικό σας κοινό, που θέλετε να γίνουν πελάτες σας, για ποιους λόγους να έρθουν σε εσάς. Γνωρίζει τη μέθοδο, τους τρόπους και τα επικοινωνιακά εργαλεία για να σας εμπιστευτούν πριν ακόμα φτάσουν στην πόρτα σας. Μέσα από το website σας, τα social media  και το newsletter σας, συντονίζει το αποτύπωμα του brand σας. Αξιοποιεί ακόμα και τις δικές σας ιστορίες αλλά και των συνεργατών, των μαθητών, των προμηθευτών αναδεικνύοντας υπέρ σας ακόμα και τις αποτυχίες. Βγάζει έτσι προς τα έξω ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με το οποίο ο πελάτης μπορεί να ταυτιστεί.

Δε γνώρισα ποτέ μου παιδί που ήθελε να μάθει ποδήλατο και δεν έμαθε. Δεν το ένοιαξε ποτέ πόσες φορές έπεσε. Δεν το είδε ποτέ ως αποτυχία. Σηκωνόταν πάντα διψασμένο και με περισσότερο πείσμα να τα καταφέρει την επόμενη φορά. Και η ενθάρρυνση του γονιού πάντα απλόχερη. Να αντιμετωπίζει το πέσιμο με μια μισοκρυμμένη τρομάρα (μην το φοβίσει κιόλας το παιδί) κι ένα ξέγνοιαστο «δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις!» Αυτή είναι η σωστή ενθάρρυνση και υποστήριξη για τα παιδιά μας, για τους μαθητές μας που είναι κι αυτοί παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου που είναι κι αυτά παιδιά μας.

Ο έμπειρος δημιουργός περιεχομένου θα καταφέρει να δημιουργήσει αυτό το κλίμα σε όλα τα ψηφιακά κανάλια που διατηρεί η επιχείρησή σας. Ο education content writer παίρνει τα κομμάτια του παζλ και φτιάχνει ακριβώς το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους πελάτες σας. Όχι μόνο σε αυτούς που έχετε ήδη, αλλά και σε αυτούς που επιθυμείτε να αποκτήσετε. Η έμπνευση που θα γεννήσει, είναι και η κόλλα που θα τραβήξει την προσοχή του κοινού που εσείς θέλετε.

 

Educational Storytelling Copywriting

Μια καλοειπωμένη ιστορία αγγίζει τις πιο βαθιές πτυχές της ψυχής μας και δημιουργεί συγκινήσεις. Έτσι μεγαλώσαμε εμείς όταν ήμασταν παιδιά. Κι έτσι μεγαλώνουν και τα παιδιά σήμερα. Ο education copywriter είναι σε θέση να δημοσιεύσει περιεχόμενο που μοιάζει με ιστορίες (storytelling copywriting) ενώ ταυτόχρονα είναι υλικό που μετατρέπεται σε πωλήσεις. Δίνοντας απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες, χορταίνουμε τη φυσική περιέργεια του κοινού για συγκεκριμένα θέματα γύρω από τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες μας.

Και κάπως έτσι μεγαλώνει σταδιακά ο κύκλος των πελατών γύρω από το brand σας.

 

Ο εκπαιδευτικός είναι πηγή έμπνευσης

Ο επαγγελματίας education copywriter σέβεται τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Θα αναδείξει τα χαρίσματα και την προσφορά του γιατί αυτός είναι που τελικά θα μας δείξει πώς να ανοίξουμε τα φτερά μας λίγο ακόμα για να φτάσουμε τον επόμενο στόχο, να φτάσουμε την επόμενη επιτυχία. Να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη αυτοεκτίμηση, να δούμε πώς θα ξεπεράσουμε τα όρια που νόμιζαμε ή μας είπαν πως είχαμε. Εν ολίγοις, ο εκπαιδευτικός μας εμπνέει να γίνουμε καλύτεροι, να διαλέξουμε επάγγελμα, και να χτίσουμε χαρακτήρα.

 

Ώρα για δράση

Είστε έτοιμοι να επικοινωνήσετε το δικό σας brand στο κοινό που περιμένει να σας γνωρίσει; Θέλετε το website και τα social media σας να γίνουν πόλος έλξης νέων μαθητών και πελατών;

Ελάτε να μιλήσουμε για το δικό σας πλάνο δράσης για υπηρεσίες education copywriting και content creation, ειδικά για εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ