fbpx

Ποια είναι η σχέση σας με το Video Content?

Απρ 20, 2023 | Content Creation, Content Strategy, Social Media Content, Video Content, Workshops

Το Video Content έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας μέσα στον ψηφιακό κόσμο. Η δική σας επιχείρηση και brand δημιουργεί video content;

Η ανάγκη κάθε brand να προβάλλει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τη φιλοσοφία του οδηγεί καθημερινά στη δημιουργία εκατομμυρίων άρθρων, δημοσιεύσεων σε social media, διαφημίσεων, καθώς και κάθε λογής προβολή. Νέες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται καθημερινά, μεταμορφώνοντας τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε και καταναλώνουμε περιεχόμενο.

Σίγουρα, μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές περιεχομένου είναι το βίντεο. Είναι πλέον απαραίτητο κομμάτι οποιασδήποτε στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ καθώς προτιμάται από όλες τις ηλικίες που αλληλοεπιδρούν με τον κόσμο των social media. Μπορεί δε να παράγει εκπληκτικά αποτελέσματα με την εφαρμογή της κατάλληλης στόχευσης.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε brand έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει νέο κοινό μέσω του video content. Ειδικά, τα σύντομα βίντεο, τα οποία έχουν γίνει mainstream και viral, λόγω της δημοτικότητάς τους σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως στο Facebook, Instagram, YouTube shorts, και φυσικά στο TikTok. Το TikTok μπορεί να είναι μια πρόσφατη προσθήκη στον κόσμο των social media αλλά έχει δημιουργηθεί βασιζόμενο κυρίως στο video content. Δεν είναι τυχαίο που καθημερινά πολλές επιχειρήσεις αναρτούν περιεχόμενο βίντεο στο TikTok, και όχι μόνο εκεί.

Άρα λοιπόν το βίντεο αποκτά μεγαλύτερη επιδραστικότητα. Γιατί άραγε;

Γιατί το video content έχει γίνει τόσο δημοφιλές;

Η αρχή έγινε με το YouTube. Η τεράστια επιτυχία και δημοτικότητα που απέκτησε, έδειξε τον δρόμο: ο καταναλωτής προτιμά το video content από κάθε άλλη μορφή περιεχομένου. Μόνο το μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο κάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο προβολές την ημέρα στο YouTube.

Οι λόγοι;
Το βίντεο είναι:

  • Άμεσο – λέει περισσότερα σε λιγότερο χρόνο και με μεγαλύτερη απήχηση
  • Συναρπαστικό – τραβάει την προσοχή των χρηστών αμέσως
  • Συγκινητικό – μπορεί να καθηλώσει τους θεατές και να τους δημιουργήσει δυνατά συναισθήματα.
  • Εκπαιδευτικό – οι χρήστες μαθαίνουν πιο εύκολα και γρήγορα αυτό που τους ενδιαφέρει
  • Εμψυχωτικό – οι άνθρωποι του brand δείχνουν πόσο νοιάζονται και θέλουν να βοηθήσουν τους χρήστες

 

Πλεονεκτήματα δημοσίευσης βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αρχικά, όσο εντυπωσιακές κι αν είναι οι αναρτήσεις ενός brand, αν στερούνται ποικιλίας, ευαισθησίας ή ψυχαγωγικής αξίας, δε θα προσεγγίσουν το κοινό, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό. Και επιλεκτικό. Είναι φανερό ότι οι καταναλωτές προτιμούν το βίντεο. Ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν να μάθουν για ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία παρακολουθώντας ένα σύντομο βίντεο.

Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάθε brand που ενδιαφέρεται να γίνει γνωστό και αναγνωρίσιμο. Η ιδανική προσέγγιση είναι να δημιουργήσει εστιασμένο περιεχόμενο γύρω από αυτά που αναζητά το στοχευμένο κοινό του κάθε brand. Έτσι θα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τροφοδοτώντας τακτικά με περιεχόμενο εναρμονισμένο με τις ανάγκες του κοινού. Ένα βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προβληθεί ένα προϊόν ή μία υπηρεσία προσεγγίζοντάς το με δημιουργικότητα.

Τα στατιστικά αποδεικνύουν συχνά ότι το στοχευμένο video content αυξάνει τις πωλήσεις, καθώς οι χρήστες κατανοούν πιο εύκολα τι τους προσφέρει ένα brand. Επιπλέον, το περιεχόμενο βίντεο δείχνει την προσωπικότητα, την κουλτούρα και τη φιλοσοφία ενός brand. Είναι εξαιρετική μέθοδος ώστε να αναδειχθεί ως αυθεντία στον τομέα του, και να γίνει πόλος έλξης και εμπιστοσύνης από το κοινό.

Το βίντεο είναι ένα δυναμικό κανάλι για την προβολή ενός brand, καθώς οι αναζητήσεις και η τοποθέτηση στα SERPs διαμορφώνεται και με τη συνδρομή του video SEO. Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν και ως μηχανές αναζήτησης από μόνα τους, οπότε δίνεται η ευκαιρία στο brand να προβληθεί δημιουργώντας σχετικό περιεχόμενο για το κοινό του.

 

Θα συνεχίσει να είναι δημοφιλές το περιεχόμενο βίντεο;

Όλα δείχνουν ότι το βίντεο θα συνεχίσει να θριαμβεύει. Κάθε χρόνο βρίσκεται σταθερά στις πρώτες δύο θέσεις των καλύτερων τακτικών για προβολή ενός brand από άποψη αναγνωρισιμότητας και μετατροπών. Το βίντεο είναι πλέον βασικός πυλώνας του digital marketing, και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένας απλός συνοδευτικός παράγοντας.

 

Είναι το video content κατάλληλο για όλα τα brand;

Το βίντεο μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος. Επίσης, είναι ένα κανάλι προσαρμοζόμενου κόστους και διάρκειας. Άρα, κάθε brand μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του βίντεο ανάλογα με το διαθέσιμο budget και τη στόχευση της συγκεκριμένης στιγμής. Και όσο εξελίσσεται το brand, είναι απαραίτητο να επενδύει στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας βίντεο.

 

Γιατί χρειάζεται ένα brand να δημιουργεί βίντεο;

Όπως ήδη αναπτύξαμε παραπάνω, το βίντεο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επικοινωνίας της μοναδικότητας των brands. Όμως, στον τομέα του digital marketing ποτέ δεν υπάρχει μία απάντηση σωστή και κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις. Με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, ότι το βίντεο είναι καθοριστικός παράγοντας για την αύξηση απήχησης και αναγνωρισιμότητας των brands.

Τονίζουμε πως η κάθε επιχείρηση (και brand) έχει το δικό της μοναδικό αποτύπωμα, με τους δικούς της στόχους και ιδιαιτερότητες. Το σίγουρο είναι πως όποιο και να είναι το είδος του περιεχομένου που ήδη δημοσιεύετε, το βίντεο κάποια στιγμή θα μπει στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σας όταν θελήσετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας, θα σας φανεί χρήσιμο να γνωρίζετε πώς δημιουργούνται τα social media videos.

 

 

Proud Sponsor Social Media Video Making Workshop - Digital Panda May 2023

Proud Sponsor Social Media Video Making Workshop – Digital Panda May 2023

 

Proud Sponsor του Video Making Workshop

Το Digital Panda είναι proud sponsor στο νέο Video Content Creation Workshop που οργανώνεται από την ομάδα του IDEADECO SEO Copywriting Agency.

Έχουμε τη χαρά να είμαστε χορηγοί στο Workshop Social Media Video Making by IDEADECO. Υποστηρίζουμε με σθένος την εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητα των content creators. Το video content έχει την πρώτη θέση μέσα στην κοινότητα των δημιουργών περιεχομένου. Κι όπως είναι φυσικό εμείς δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από μία εκπαιδευτική δράση που ενδυναμώνει τη μοναδική φωνή των video content creators.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ